Her kommer guiden til, hvad du skal opleve på festivalen i dag.

Den ultimative popoplevelse og dancehall på programmet
Kom til politisk pop med dokumentariske visuals. En dansabel aften i kontrasternes tegn med provokatøren Jonathan Johansson og dokumentaristen Erik Gandini. Johansson står for den politiske pop og Gandini har sammenklippet aftenens visuelle overbygning. Koncerten er kl. 21.00 i Bremen.Det er også i dag, at du kan komme til verdenspremiere på ‘Out and Bad’, der handler om homoseksuelle unge i kamp mod homofobien på den hedonistiske, engelske dancehall-scene. Filmen bliver vist i samarbejde med VICE, Noisey og MIX COPENHAGEN LGBT Film Festival kl. 21 i Absalon med efterfølgende Q&A og dancehall DJ set.

Kom til uhyre britisk doku-musical
En film, der også har et – omend ikke noget anderledes – musiskalsk udgangspunkt er ‘London Road’, der handler om den dengang 48-årige Steven Right, der blev fundet skyldig i mordene på fem tidligere prostituerede kvinder. Tom Hardy spiller en af de bærende roller og filmen iscenesætter opklaringsarbejdet som en milimeterpræcis, social(sur)realistisk og uhyre britisk doku-musical, hvor al dialog er baseret på politiets virkelige afhøringer af de opskræmte og forargede indbyggere – og hvor det hele bliver sunget! Filmen vises kl. 16.30 i Bremen.

Truffaut i samtale med Hitchcock
Du kan også se en film som ‘Hitchcock/Truffaut’, der dokumenterer det legendariske møde mellem to skelsættende filmskabere, Francois Truffauts i samtale med Alfred Hitchcock i 1962. Filmen er seriøs og med en smittende begejstring! Filmen vises kl. 18.30 i Bremen.

Film om refleksion og arkitektur

Hvis du rent faktisk kunne fastholde et enkelt minde for evigt, hvad skulle det så være? ‘I Remember When I Die’ er en dybt original rejse i bevidsthedens mysterium. Historien tager udgangspunkt i livet på livets sidste stoppested, et hospice i Danmark. Filmen vises i Dagmar kl. 19.00. En anden film, hvor arkitekturen også spiller en væsentlig rolle er filmen ‘The Infinte Happiness’, der går bagom det ikoniske byggeri 8Tallet og stjernearkitekten Bjarke Ingels. Se filmen i Grand kl. 16.40.

Stærke fortællinger

I morgen kan du også se to film, hvor den stærke fortælling er i fokus. I ‘The Fear of 13’ kan du møde manden, der bad om at blive slået ihjel. Fænomenal fortællekunst og fascinerende karakterstudie, når det simpelthen ikke bliver bedre. Filmen vises i Grand kl. 21.30. Også i ‘God Bless the Child ’ er den gode fortælling og den cinematiske oplevelse i højsædet. Fem børn er alene hjemme i et hus i Californien. Filmen er en sprælsk og løssluppen hybrid, hvor forstadsvirkelighed og minimal iscenesættelse går op i en livlig enhed. Se filmen i Empire kl. 20.00.

Miljøpolitiske film
I den miljøpolitiske boldgade har vi også to visninger på programmet i dag. Du kan blandt andet se ‘Anthropocene’, der handler om den tidsalder, vi lever i – den antropocæne tidsalder. Det er filmen, der forklarer hvad det betyder for menneskeheden at leve i en verden, som vi selv dominerer totalt. Men hvordan sikrer vi os mad nok til 10 milliarder indbyggere i denne verden? I den lærerige madfilm‘10 Billion – What’s On Your Plate?’ kan du blive klogere på din egen plads i fødekæden. ‘Anthropocene’ vises i Empire kl. 15.00 og ’10 Billion – What’s On Your Plate’ vises i Kvarterhuset også kl 15.00.

Political Party og gratis drinks i TELTET
Og så ses vi når REALITY:CHECK blæser taget af TELTET, når vi sammen med Turning Tables byder velkommen til 4 af Danmarks største DJ’s – ganske gratis! Ras Money, (AKA Raske Penge) Phase5, LadyBox og DJ Hvad leverer beats lørdag aften og nat! Og Jameson og Havana Club sponsorer i form af drinks.

Se hele dagens program her.

Følg med i morgen, når vi guider dig gennem søndagens program!