In 2014 CPH:DOX had launched its project DOX:ON:TOUR, where we the festival took over cultural institutions of the Capital Region with brand new eye-opening documentaries and subsequent debates or events. It was the first step towards make the festival a regional one. This year we are taking it further. Between November 5-25 we will once again, with the support of KulturMetropolØresund and Region Sjælland take over 20 communes around Zealand, Lolland and Faster.

Gennem vores 13 års levetid har CPH:DOX udvidet dokumentar- og filmfestivalkonceptet og skabt spændende og nytænkende arrangementer. Festivalen er nu blandt verdens største og førende dokumentarfestivaler, og vores store drøm med vokseværket er at få hele regionen engageret i dokumentarfilmens fascinerende universer.

Med DOX:ON:TOUR retter vi fokus på aktuelle og debatskabende temaer i tæt samarbejde med de lokale visningssteder, partnere og gymnasier, og i forbindelse med filmvisningerne vil der være oplæg, debatter eller events sammen med aktører i og udenfor kommunen. På den måde bliver kommunerne en del af en stor og synlig festival, som skaber liv og aktiviteter på kryds og tværs af regionen.

I år kommer vi vidt omkring. Fra biografer til bunkere, fort til museer, rådhuse til biblioteker, teatre til kulturhuse og sågar et klimacenter. Og filmudvalget, der er udvalgt i samarbejde med kommunernes institutioner, afspejler denne mang- foldighed.

I år finder man således film om alt fra alt fra robotter i hjemmeplejen til narkokri- gen i Mexico. Der er film, der går i clinch med sukkerindustrien og de uforsvarlige amerikanske banker. Tag med på UFO-jagt i Sverige, dyk ned i dansk jazzhistorie og vær fluen på væggen i en dansk asyl-skole. Og så kan du komme helt ind under huden på koryfæer som Monty Python, Banksy, Lars H.U.G. og Resturant NOMA. Og der er meget andet spændende på programmet, som vi glæder os til at dele med jer.

Vi ses i mørket!

DOX:ON:TOUR in Scania

Find your commune

1   Egedal

2   Gentofte

3   Greve

4   Guldborgsund

5   Helsingør

6   Holbæk

7   Ishøj

8   Kalundborg

9   Køge

10  Lejre

11   Lolland

12   Næstved

13   Odsherred

14   Ringsted

15   Roskilde

16   Rudersdal

17   Rødovre

18   Slagelse

19   Vordingborg

Billetter

Billetter kan købes her på siden og hos de forskellige biografer og visningssteder.

scandlines-hghrHos Scandlines kan du få 2 for 1 pris landgangsbillet ved fremvisning af billet til et CPH:DOX arrangement.

oresundsbroGennem Club Øresundsbron kan du få 20% på billetter til et CPH:DOX arrangement.

Mere DOX:ON:TOUR

DOX:ON:TOUR er realiseret med støtte fra KulturMetropolØresund og Region Sjælland.