Det Ny Demokratimøde

Politiken og CPH:DOX præsenterer REALITY:CHECK – et tredages demokrati-laboratorium, der gennem talks, workshops, debatter, filmvisninger og fester tager pulsen på virkeligheden og afprøver demokratiet anno 2015. Som en sammensmeltning af Politikens Live-scene og CPH:DOX’s debatprogrammer indtager REALITY:CHECK festivalens helt nye centrum TELTET – et 60 meter langt, specialdesignet telt i Kongens Have lige overfor Cinemateket.

I en tid hvor rigtig mange danskere føler sig afkoblet den politiske proces, byder REALITY:CHECK på et film-, debat- og eventprogram, hvor engagement og samtale er i fokus, og hvor demokratisk deltagelse består i mere end at udfylde en stemmeseddel hvert fjerde år. Med blikket rettet mod udviklingstræk og samfundstendenser, kaster vi os sammen med nogle af Danmarks skarpeste medier og medborgere ud i den demokratiske samtale – både på scenen såvel som mellem publikum og panel.

Velkommen til REALITY:CHECK!

  • Se det fulde program for REALITY:CHECK her.
  • Læs mere om de enkelte events her.

 

Dagspas, gratis events & filmrabat i Cinemateket

Gratis events: For på festlig og demokratisk vis at fejre åbningen af REALITY:CHECK, har alle events fredag gratis entré!

Dagspas: En hel dags demokrati for én biografbillets pris! Lørdag eller søndag: 85 kroner. Dagspas giver fri adgang til TELTET BIO. Bemærk, at du skal være ved venue 30 minutter før start, hvis du vil være sikker på en plads. Alle events i TELTET BAR er gratis med entré efter først til mølle-princippet.

Filmrabat: Med et dags- eller weekendpas til REALITY:CHECK får du 20 procent rabat på samtlige CPH:DOX-visninger fra den 6.-8. november i Cinemateket. CPH:DOX har tilrettelagt et særligt filmprogram under REALITY:CHECK, og flere af visningerne ledsages af debatter og oplæg. Se mere i filmprogrammet.

Biografen som retssal: Thi Kendes for Ret

Igen i år er Danmarks politiske ungdomspartier gået sammen for at slæbe dig i retten! Under REALITY:CHECK tager partierne to og to fat om en problemstilling, de enten vil forsvare eller anklage efter visningen af fire perspektiverende og oplysende dokumentarfilm: Deep Web, Drømmen om Danmark, Sugar Coated og The Emperor’s New Clothes.

Skal vi liberalisere narkolovgivningen? Skal vi give flere mennesker på flugt asyl? Skal vi have flere fedt- og sukkerafgifter? Og skal vi kæmpe imod – eller for – ulighed i Danmark? Med knivskarpe journalister som dommere, afhører ungdomspartierne en række ekspertvidner i retten og fører hver deres sag, inden juryen – publikum! – får lov at afsige den endelige dom.

Find de fire Thi Kendes for Ret-arrangementer i filmprogrammet.